Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Travniku

mail print fav manja slovaveca slova

Sastanak uprave SBK/KSB i predstavnika pravosudnih institucija

06.04.2017.

Dana 05.04.2017.godine u Ministarstvu pravosuđa I uprave SBK/KSB održan je sastanak ministra i predstavnika pravosudnih institucija, na temu isplate regresa za suce , za period od 2012-2015.godina.

Na sastanku su predstavnici pravosuđa iznijeli prijedloge i način isplate regresa za navedeni period, koji će biti dostavljen u dalju procedure.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Sastanak kolegija sudske uprave

27.03.2017.

Dana 27.03.2017.godine predsjednik suda je održao  sastanak Kolegija sudske uprave  kojem su prisustvovali: predsjednica krivičnog odjela sutkinja Silva Belegić-Perčinlić, sudija Amel Alibegović, tajnik suda Lidija Blaž, šef sudske pisarne Alma Sejfuli, referenti na unosu dokumenata Finka Marjanović, Ivka Blažević, Bruno Gučanin-Gazibarić, referenti na ovjeri Dubravka Ždero i Amina Hodžić, IKT službenici Elis Sujoldžić i Miodrag Tučić, daktilografi Adisa Zlotrg, Šačira Horoz i Elmira Salkica.

Tema Kolegija je evidentiranje podataka za izdavanje uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka, a prema obavijesti VSTV-a BiH, primjena ovog modula je planirana za 01.04.2017.godine.

Predsjednik suda je prezentirao do sada poduzete aktivnosti i naglasio značaj i odgovornost pravilnog i blagovremenog evidentiranja navedenih podataka.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Predsjednik suda u posjeti VSTV-u

27.02.2017.

Dana 21.02.2017.godine predsjednik Općinskog suda u Travniku je posjetio Visoko sudsko I tužilačko vijeće BiH, i prisustvovao radnom sastanku kod predsjednika VSTV-a BiH Milana Tegeltije , na kojem su bili prisutni i saradnici predsjednika VSTV-a BiH.

Jedna od tačaka dnevnog reda je bila i inicijativa načelnika općine Vitez za poduzimanje aktivnosti za početak rada Odjeljenja Općinskog suda u Travniku sa sjedištem u Vitezu, kako je to i predviđeno Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o sudovima u F BiH.

VSTV BiH daje saglasnost i podršku za rad odjeljenja, a predsjednik suda će u skoro vrijeme organizirati sastanak sa premijerom Vlade SBK/KSB, ministrom pravosuđa i predstavnicima VSTV-a BiH kako bi se precizirali zadaci i aktivnosti i pristupilo realizaciji inicijative.

Predsjednik VSTV-a BiH je upoznat i sa planovima ovog suda na adaptaciji arhive , koji bi trebali započeti u tekućoj godini, i koji se smatraju jednim od većih projekata kada je u pitanju unapređenje materijalne i tehničke strukture zgrade suda.

 

Uprava suda


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Stalne aktivnosti oko arhiviranja sudskih spisa

27.02.2017.

Općinski sud u Travniku je, dana 24.02.2017.godine posjetila direktorica Kantonalnog arhiva Travnik Spomenka Pelić. U uredu predsjednika suda je uz prisustvo tajnika suda i šefa sudske pisarne održan kratak radni sastanak , na kojem je direktorica upoznata sa aktivnostima  suda koje se odnose na popisivanje arhiviranih spisa  za period od 1945.-1995.godine i dostavljanje istih Kantonalnom arhivu.

Direktorica je prisutne upoznala sa aktivnostima arhiva, na izgradnji novog dijela zgrade arhiva i trenutnim stanjem  raspoloživog prostora arhiva.

Predsjednik suda je direktoricu upoznao sa aktivnosti na projektu digitalizacije arhiviranih spisa, koji se odvija uz podršku VSTV-a BiH i koji je zvanično otpočeo 1.2.2017.godine.

Aktivnosti na digitalizaciji su organizirane u potkrovlju zgade suda , gdje je smješten i skener, a na  zadacima skeniranja i pripreme arhiviranih spisa angažirani su volonteri koji obavljaju pripravničku praksu u sudu.

Direktorica je obišla prostor u kojem se odvijaju navedene aktivnosti .

 

Uprava suda


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Sedmica sudske nagodbe

23.02.2017.

Poštovani,
Ovim putem želimo da Vas informišemo o provođenju aktivnosti "Sedmice sudske nagodbe" u našem
Sudu.
Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u
BiH organizuje se provođenje aktivnosti "Sedmice sudske nagodbe".
Period implementacije aktivnosti je 17.-28. april 2017. godine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća

06.02.2017.

Dana 03.02.2017.godine u uredu predsjednika suda održan je radni sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća sa područja općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača i predstavnicima Unis-energetike Sarajevo - Podružnica Travnik. Sastanak je nastavak kontinuirane saradnje suda i komunalnih preduzeća, sa ciljem unapređenja rada i efikasnosti u naplati potraživanja za komunalne usluge. Predsjednik suda je ukazao na rezultate rada na izvršnim predmetima, a predstavnici komunalnih preduzeća su iskazali zadovoljstvo postignutim rezultatima i saradnjom sa sudom.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh