Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Travniku

mail print fav manja slovaveca slova

Kontinuirana stručna edukacija uposlenika

22.05.2015.

U nastavku kontinuirane edukacije kako uposlenika Odjeljenja za registraciju poslovnih subjekata, tako i uposlenika Zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Travniku,dana 28.maja 2015.godine uposlenici ZK ureda će uzeti učešća na seminaru na temu „Iskustva u primjeni Zakona o stavrnim pravima F BiH“.

 

Seminar se održava u  Sali Općine Travnik,u vremenu od 9,00 do 16,00 sati,a predavači su prof. dr. Meliha Povlakić i prof. dr. Enes Hašić.

 

Stručnim edukacijama se nastoji doprinjeti usavršavanju  uposlenika koji rade na najsloženijim poslovima i zadacima pojedinim sudskih odjeljenja ,sve u cilju efikasnijeg i učinkovitijeg rada.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

 

 

 

Stručni Kolegij sudaca

22.05.2015.

Predsjednik Općinskog suda u Travniku je dana 22.05.2015.godine sazvao stručni Kolegij sudaca,sa početkom u 08 sati i 30 minuta.

Kolegij je održan u konferencijskoj Sali suda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Radovi na infrastrukturi suda

U okviru aktivnosti na poboljšanju infrastrukturne mreže zgrade  Općinskog suda u Travniku, u toku je izvođenje radova na sanaciji kanalizacione mreže.

Radove izvodi JKP“Bašbunar“,i za očekivati je da se završe u kratkom roku , te da se kvalitet kanalizacione mreže podigne na zadovoljavajući nivo.

 

Sudska uprava


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Predsjednik suda Goran Dujić posjetio muftiju travničkog Ahmed-ef Adilovića u prostorijama muftijstva

Dana 29.04.2015.godine Predsjednik Općinskog suda u Travniku je posjetio muftiju travničkog, dr. Ahmeda-ef Adilovića,u prostorijama muftijstva.

U međusobnom razgovoru predsjednik suda je upoznao muftiju sa radom suda, dosadašnjim postignutim rezultatima i budućim aktivnostima. Muftija je izrazio zadovoljstvo učinjenom posjetom i također izložio niz aktivnosti muftijstva ,i radom koji je nastavio  nakon što je imenovan na poziciju muftije.

Prilikom posjete dogovorene su aktivnosti na izvođenju radova koje Općinski sud u Travniku planira na poboljšanju infrastrukture zgrade suda, konkretno na izmjenama kanalizacione mreže. Radovi će se izvoditi na potezu od zgrade suda preko zemljišta  muftijstva, čemu je muftija dao punu podršku i saglasnost.

Posjeta je obostrano ocijenjena uspješnom i u poslovnom i privatnom značenju, a saradnja će se nastaviti i u budućnosti naročito u svijetlu dobrosusjedskih odnosa.

Sudska uprava


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Predstavnica Misije OSCE-a, Monika Zollerova u posjeti Općinskom sudu u Travniku

27.04.2015.

Predstavnica Misije OSCE-a ,Terenski ured u Travniku, službenik za ljudska prava, Monika Zollerova,u pratnji prevodioca Tanje Vasiljević ,posjetila je Općinski sud u Travniku dana 27.04.2015.godine u 10,00 sati u cilju sprovođenja saradnje na praćenju slučajeva diskriminacije koji se procesuiraju pred ovim sudom.

Posjeta je bila ranije najavljena , a uvaženu gošću je primio predsjednik suda Goran Dujić i šef sudske pisarne, Alma Sejfuli.

U skladu sa dogovorom između Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH i Misije OSCE-a,koji je postignut u aprilu 2014.godine,službenici za ljudska prava Misije, mogu direktno kontaktirati sud i tražiti informacije o slučajevima diskriminacije.

Predsjednik suda je istakao da je i dosadašnja saradnja suda i predstavnika OSCE-a bila zadovoljavajuća na obostrano zadovoljstvo,te da će se ova praksa nastaviti i dalje.

Sud je odredio kontakt osobe za dostavljanje podataka,a to su šef sudske pisarne Alma Sejfuli i IKT službenik Nikolina Matić, koji će se na zahtjev misije podatke o slučajevima diskriminacije, proslijeđivati periodično.

Predstavnica Misije je naglasila da će se uskoro sprovoditi trening advokata putem Advokatske komore Zenica, o čemu će sud biti blagovremeno obaviješten kako bi se mogla izvršiti publikacija putem oficijelne web stranice suda ,a sve u   u cilju podrške i promovisanja ove obuke.


 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

IN MEMORIAM

22.04.2015.

 

 

                                                         ESMA  (rođ. Čelić) AGAČEVIĆ

                                                                    1968-2015

 

Život nestaje u trenutku, a sjećanje  ostaje vječno.

Našu Esmu ćemo pamtiti po vedrom duhu i optimizmu koji je prenosila na sve nas.

Kolektiv Općinskog suda u Travniku  upućuje izraze iskrenog saučešća porodici Agačević.

 

 

Općinski sud u Travniku

 

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh