Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Travniku

mail print fav manja slovaveca slova

Plan javnih nabavki u 2016. godini.

06.04.2016.

Plan Nabave za 2016.godinu , sadrži nabave roba, usluga i radova za 2016.godinu.

U prilogu dopis i plan nabavki.

Uprava suda

        


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

Dopis

plan

 

Predsjednik suda sa sudijama i stručnim saradnicima održao radne sastanke

05.04.2016.

Dana 31.03.2016.godine  predsjednik suda je održao sastanak sa sucima i stručnim saradnicima  koji postupaju u građanskim predmetima, te ih je upoznao sa dopisom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH pod nazivom „ Provođenje analiza u svim sudovima u BiH radi identificiranja razloga prekomjerne dužine trajanja parničnog postupka“.

Uz dopis, koji je dostavljen svim prisutnim ,na upoznavanje, ujedno je dostavljen i anketni upitnik , koji se popunjava u svrhu provođenja istraživanja, sa rokom dostavljanja VSTV-u BiH do 10.04.2016.godine.


Dana 04.04.2016.godine predsjednik suda je održao sastanak sa sucima krivičnog i prekršajnog odjela, te ih upoznao sa dopisom Ministarstva unutrašnjih poslova SBK/KSB,pod nazivom „Primjena Zakona o nabavljanju,držanju i nošenju municije SBK/KSB“ uz dostavljeni prijedlog za donošenje  sudskih odluka u kojima će se oduzeto oružje ,po pravomoćnosti odluka ,ustupati MUP-u.

 

Sudska Uprava


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Odlazak u mirovinu

31.03.2016.

Danas, 31.3.2016.godine Kolektiv Općinskog suda u Travniku je ispratio našu uposlenicu Miru Udiljak,u zasluženu mirovinu.Predsjednik suda je prigodnim govorom pozdravio Miru ,i uz riječi zahvalnosti za njen uspješan rad, uručio je i poklon,od svih uposlenika suda, u znak sjećanja na dane koje smo proveli u zajedničkom radu.


Sudska uprava


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Aktivnosti u svrhu arhiviranja spisa

31.03.2016.

Predsjednik suda je dana 31.3.2016.godine održao sastanak sa višim referentima  arhive, sudskim izvršiteljima ,tajnikom suda i šefom sudske pisarne,na kojem je dogovoren tok aktivnosti na izmještanju sudske arhive.Duži vremenski period se sud susreće sa problemom deponovanja arhiviranih spisa,za koje je obezbjeđen prostor kao privremeni depo,do okončanja radova na proširenju kapaciteta kantonalnog arhiva Travnik, koji bi trebao preuzeti veću količinu arhiviranih spisa iz sudske zgrade.

Aktivnosti na izmještanju spisa u privremeni depo, započinju u subotu 02.04.2016.godine.

Sudska upravaVijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Predsjednik suda održao sastanak sa Zapovjednikom sudske policije

24.03.2016.

  Dana 23.3.2016.godine sa početkom u 13,00 sati predsjednik suda je održao radni sastanak sa Zapovjednikom Sudske policije u Novom Travniku, Fuadom Skomorcem.Tema radnog sastanka su aktuelni događaji u Briselu, i pojačane mjere opreza i sigurnosti u cilju zaštite uposlenika suda i materijalnih dobara,kao i pojačana kontrola ulaska stranaka u sud.

Sastanak je završen u 13,00 sati i 30 minuta,i predstavlja nastavak kontinuirane saradnje na polju provođenja mjera sigurnosti i zaštite.

 

Sudska uprava


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Predsjednik suda održao sastanak sa pomoćnikom ministra pravde FBIH Hidajetom Trakom

21.03.2016.

  Predsjednik suda je dana  18.03.2016.godine , sa početkom u 13,00 sati održao radni sastanak sa pomoćnikom federalnog  ministra pravde ,za izvršenje krivičnih sankcija, Trako Hidajetom. Predsjednik je upoznao pomoćnika ministra ,sa brojem predmeta izvršenja krivičnih sankcija,te prijedlozima za dalje unapređenje rada. Uprava suda  vrši kontinuiranu analizu navedenih predmeta, i razvija strategiju i način efikasnog rješenja, što sve doprinosi dobrim rezultatima rada. Prema trenutnom stanju predmeta određen broj izvršenja krivičnih sankcija se odnosi na novčane kazne pretvorene u kaznu zatvora,te je pomoćnik ministra upoznat sa istim ,i u tom smislu će se obezbijediti dovoljan broj mjesta za izdržavanje ovih kazni.

Sastanak je ocijenjen kao konstruktivan ,te će se nastaviti sa ovakvim oblikom poslovne suradnje.


Uprava suda


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh