Početna stranica Portala pravosuđa BIHOpćinski sud u Travniku

mail print fav manja slovaveca slova

Zapovjednik sudske policije SBK/KSB izvršio sigurnosnu kontrolu provedenih radova na sigurnosti zgrade suda...

Dana 13.08.2014.godine zgradu suda je posjetio  zapovjednik sudske policije SBK/KSB Fuad Skomorac u svrhu sigurnosne kontrole novopostavljenih prozora i metalnih žaluzina u prizemlju zgrade suda te je isti potvrdio da su izvršene aktivnosti u cilju sprovođenja „Smjernica standarda i mjera sigurnosti pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija u BiH“ sprovedene na najbolji način u pogledu sigurnosti.

Pregled je izvršen zajedno s komadirom sudske policije Općinskog suda u Travniku, Ivicom Lešić te predsjednikom suda Goranom Dujić.Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

 

Završen dio aktivnosti u cilju sprovođenja „Smjernica standarda i mjera sigurnosti pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija u BiH“

 

Dana 08.08.2014.godine dovršen je dio aktivnosti u cilju sprovođenja „Smjernica standarda i mjera sigurnosti pravosudnih institucija i nosilaca pravosudnih funkcija u BiH“ koje su obuhvatile ugradnju aluminijskih prozora i željeznih žaluzina od strane tvrtke „Maks“ doo Vitez, ponuđača koji je ispunio sve zahtjeve u pogledu kavalitete, žaštite i sigurnosti .


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Ostale fotografije

 

 

 

Izvršeni radovi na sanaciji sanitarnog čvora u prizemlju zgrade suda

Već duži vremenski period u prizemnom dijelu zgrade, u prostorijama arhiva ovog suda kao i predulaznom dijelu u prostorije arhive pojavljiva se voda u visini od 5 do 10 cm koja, u vidu poplave, stvara velike i teške probleme tj.plavljenje prostorija, nemogućnost prolaza u službene prostorije kao i uništavanje dokumentacije.

 

Kako problem traje dugo i kako su posljedice očigledne tj. vidna oštećenja i prijeti opsanost od potpunog raspadanja dokumenata i to posebice onih koju se sukladno Zakonu o arhivskoj građi, čuvaju trajno, to smo, u cilju sprečavanja daljnjeg nadiranja vode i njenog rasta prema ulaznim stepenicama, bili prisiljeni poduzeti mjere i pozvati stručnjake koji su detektirali problem te je utvrđeno da se radi o starim kanalizacionim cijevima koje je prijeko potrebno zamijeniti.

 

Shodno navedenom uz saglasnost Vlade SBK/KSB izvršeni su hitni neodloženi radovi na sanaciji tj. zamijeni kanalizacionih cijevi u prizemnom dijelu zgrade, a što podrazumjeva isjecanje betonske podloge, nabavu i ugradnju cijevi, te iskop kanala preko hodnika u zgradi suda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

 

 

 

Prijem volontera/pripravnika u Općinski sud u Travniku

 

Nakon sprovedene konkursne procedure dana 01.07.2014.godine, 14 diplomiranih pravnika je primljeno u Općinski sud u Travniku , u svojstvu volontera-pripravnika, u cilju obavljanja  pripravničke prakse u trajanju od dvije godine .

Pripravnike je prigodnim govorom pozdravio predsjednik suda Goran Dujić, uz prisustvo tajnika suda i šefa sudske pisarnice, te im poželio uspješan rad i izrazio zadovoljstvo da sud ima priliku da mladim pravnicima prenese znanje koje će im koristiti u budućem obavljanju poslova iz pravne struke.

Pripravnici su se pojedinačno predstavili , i također izrazili zadovoljstvo pruženom prilikom da budu dio  respektabilne pravne institucija kakav je Općinski sud u Travniku.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

Ostale fotografije

 

 

 

Održan sastanak uprave suda i direktorice Arhiva Srednja Bosna , Spomenke Pejić

Dana 17.06.2014.godine odsa početkom u 9 sati održan je sastanak uprave suda i direktorice Arhiva Srednja Bosna , Spomenke Pejić.

Nakon obilaska prostorija arhive suda dogovoreno je da se dio spisa koji potiču iz perioda od 1945.godine do 1990.godine izmjesti u prostorije Arhiva, nakon što se za to steknu uvjeti a najdalje za  tri mjeseca.

Ovim bi se stvorio prostor za adaptiranje prostorija arhive, za koju je potrebno uraditi novu izolaciju , i time obezbjediti prostor za deponovanje spisa koji su arhivirani,a nalaze se u pisarnici suda.

O aktivnostima koje će uslijediti na realizaciji dogovorenog, biće obaviještena Vlada SBK/KSB  i Ministarstvo pravosuđa i uprave SBK/KSB.

Sastanak je završen u 9 sati i 45 minuta.

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

 

 

 

Općinski sud u Travniku je posjetio premijer Vlade SBK/KSB ,g-din Tahir Lendo

Dana 16.06.2014.godine sa početkom u devet sati Općinski sud u Travniku je posjetio premijer Vlade Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna ,g-din Tahir Lendo.U neposrednom razgovoru sa predsjednikom suda upoznao se sa tekućim poslovima i aktivnostima suda.Predsjednik suda je istakao da je uz pomoć i podršku Vlade SBK/KSB omogućena nadogradnja informatičko-tehničke mreže, tačnije servera koji se koristi za potrebe Zemljišno-knjižnog ureda , i koji je od velikog značaja za nastavak uspješnog rada ovog ureda.

Premijer je izrazio spremnost da i ubuduće pruži podršku Općinskom sudu u Travniku za projekte koji su od značaja za rad suda i za cijeli SBK/KSB.

Posjeta je završena obilaskom zgrade suda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

 

 

 

 <  7 - 12 / 133  >