Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Travniku

mail print fav manja slovaveca slova

Sedmica sudske nagodbe

23.02.2017.

Poštovani,
Ovim putem želimo da Vas informišemo o provođenju aktivnosti "Sedmice sudske nagodbe" u našem
Sudu.
Na inicijativu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u svim prvostepenim i drugostepenim sudovima u
BiH organizuje se provođenje aktivnosti "Sedmice sudske nagodbe".
Period implementacije aktivnosti je 17.-28. april 2017. godine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateći dokumenti

DOK VSTV 1

DOK VSTV 2

 

Sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća

06.02.2017.

Dana 03.02.2017.godine u uredu predsjednika suda održan je radni sastanak sa predstavnicima komunalnih preduzeća sa područja općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Busovača i predstavnicima Unis-energetike Sarajevo - Podružnica Travnik. Sastanak je nastavak kontinuirane saradnje suda i komunalnih preduzeća, sa ciljem unapređenja rada i efikasnosti u naplati potraživanja za komunalne usluge. Predsjednik suda je ukazao na rezultate rada na izvršnim predmetima, a predstavnici komunalnih preduzeća su iskazali zadovoljstvo postignutim rezultatima i saradnjom sa sudom.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Početak projekta digitalne arhive suda

03.02.2017.

Općinski sud u Travniku je dana 01.02.2017.godine otpočeo sa aktivnostima na skeniranju arhiviranih spisa.Ovaj značajan projekat ,se sprovodi uz  podršku Visokog sudskog I tužilačkog vijeća BiH,koje je Općinskom sudu u Travniku stavilo na raspolaganje jedan skener ,kao I pružanje podrške koja podrazumijeva stručnu obuku za neposredne izvršioce aktivnosti na skeniranju arhiviranih predmeta.

 

Uprava suda


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Skeniranje arhive suda

19.01.2017.

U okviru aktivnosti na skeniranju arhive suda, za dan 19.01.2017. godine planirana je posjeta predstavnika VSTV-a BiH Općinskom sudu u Travniku, kako bi se konkretizirale aktivnosti na otpočinjanju skeniranja arhive kojom raspolaže ovaj sud.
Planirana je isporuka opreme za skeniranje za 31.01.2017. godine i kratka obuka, a zvanični početak rada na skeniranju je utvrđen za dan 01.02.2017.godine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Posjete Općinskom sudu u Travniku

19.01.2017.

Dana 17.01.2017. godine Općinski sud u Travniku posjetio je novoimenovani načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić. Kako je sud i do sada imao dobru poslovnu saradnju sa načelnicima općina  SBK/KSB, to se ova praksa nastavlja i ubuduće.

U posjeti sudu je bio i ministar Ministarstva pravosuđa i uprave SBK/KSB Jozo Budeš, te je posjeta ujedno bila i radni sastanak na kojem je tema bila formiranje Odjeljenja Općinskog suda u Vitezu. Ova ideja egzistira izvjesni period, a budući da je u Vitezu jedan period funkcionirao Općinski sud Vitez, ova ideja ima svoje uporište i opravdanje vrijedno realiziranja.

Potrebno je izvršiti sve prethodne radnje i stvoriti uvjete da se ideja konkretizira, a prisutni na ovom sastanku će u svome domenu nadležnosti poduzeti aktivnosti na realizaciji i uspostavljanju navedenog odjeljenja suda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

OSCE Sastanak predsjednika općinskih sudova sa područja SBK/KSB

22.12.2016.

Dana 13.12.2016. godine u prostorijama OSCE, Ured u Travniku, održan je sastanak  predsjednika općinskih sudova sa područja SBK/KSB, ministar Ministarstva pravosuđa i uprave SBK/KSB i  pomoćnika ministra, sa predstavnicima misije OSCE-a, na temu pružanja besplatne pravne pomoći za građane SBK/KSB. Iz prakse drugih kantona koji imaju Urede za pružanje besplatne pravne pomoći vide se pozitivni primjeri I mogućnost građana da ostvare svoja prava na način da putem ovog ureda komuniciraju sa državnim i sudskim organima.

Na sastanku se razgovaralo o nacrtu Zakona o pružanju besplatne pravne pomoći i drugim aktivnostima koje će se poduzeti kako bi što prije  zaživio Ured koji bi bio na raspolaganju građanima sa područja SBK/KSB.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh