Početna stranica Portala pravosuđa BiH

Kantonalno tužilaštvo
Hercegovačko-neretvanskog
kantona

mail print fav manja slovaveca slova

Glavni županijski tužitelj

13.10.2016.

Pozdravna riječ

 

 

            Županijsko/Kantonalno tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije/kantona je samostalno i neovisno državno tijelo koje u okviru prava i dužnosti Hercegovačko-neretvanske županije/kantona poduzima zakonom utvrđene mjere na otkrivanju i gonjenju počinitelja kaznenih djela.

            Tužiteljstvo kao samostalno državno tijelo i neovisni pravosudni organ u Županiji/kantonu u Federaciji BiH i BiH nalazi se, kao i cjelokupno pravosuđe u kontinuiranom reformskom procesu. Proces integriranja u Europsku uniju otvara potpuno novo poglavlje za građane BiH, ali i njene pravosudne institucije.

            Vrijeme u kojem živimo, kao i razdoblje koje predstoji, stavlja pred Županijsko/Kantonalno tužiteljstvo obvezu još energičnijeg napora za promoviranje efikasnosti, djelotvornosti, etičnosti i profesionalizma, kako u radu samog Tužiteljstva, tako i u odnosima sa cjelokupnim pravosudnim i sigurnosnim sektorom i samim građanima.

 

            Svaki tužitelj, kao i tužiteljstvo u cjelini, će posebnu pozornost posvetiti usvajanju i primjeni europskih standarda u svom radu.

 

            Svjestan sam da je optužnica tužiteljska odluka koja najviše pokazuje rad tužiteljstva. Međutim, tužitelji donose i druge odluke. Pri donošenju svake tužiteljske odluke struka će biti na prvom mjestu i svi će biti jednaki pred zakonom.

            Odlučili smo da Vam se ovim putem približimo u komunikaciji, predstavimo naše aktivnosti, olakšamo snalaženje u kontaktu s nama, te da Vam približimo pravosuđe koje se često doživaljava kao strana i udaljena institucija.

            Ovdje možete pratiti rad tužiteljstva.

 

            Vaša mišljenja i sugestije bit će cijenjene prilikom donošenja odluka o budućem radu tužiteljstva, u cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada.

 

            Nadamo se da ćete zadovoljiti Vašu znatiželju i pronaći potrebne informacije, te dobiti potpuniju sliku o našem radu.

 

S poštovanjem,

 

 

 

 

                                                                                  GLAVNI ŽUPANIJSKI TUŽITELJ

 

                                                                                                    Zdenko Kovač

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh