Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Bugojnu

mail print fav manja slovaveca slova

Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka

19.11.2019.

Ovim uvjerenjem dokazujete da protiv Vas nije potvrđena optužnica i to za krivična djela za koja je propisana kazna zatvora preko pet godina, a ni izrečena nepravosnažna osuđujuća presuda za krivična djela za koja je propisana kazna zatvora do pet godina ili novčana kazna.


Da biste brzo i jednostavno dobili uvjerenje da se ne vodi krivični postupak protiv Vas, potrebno je prilikom dolaska u sud:

  • ponesete ličnu kartu ili putnu ispravu;
  • popunite obrazac za izdavanje uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka;
Obrazac ćete dobiti na pisarnici suda (informacije o taksi koju je i gdje potrebno uplatiti ćete dobiti na pisarnici). Nakon što ste uplatili taksu u iznosu od 11 KM potrebno je donijeti uplatnicu u Sud i predati referentu pisarnice, koji će nakon izvršene provjere kroz sistem CCMS izdati konačno uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, koje važi za područje cijele BiH.Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Izdavanje uvjerenja i potvrda

11.11.2009.

Općinski sud u Bugojnu izdaje sljedeća uvjerenja i potvrde:
  • uvjerenje da se protiv određenog lica ne vodi krivični postupak;
  • uvjerenje da se protiv određenog lica ne vodi prekršajni postupak i da nije prekršajno kažnjavan;
  • uvjerenje da lice nije lišeno roditeljskog prava;
  • uvjerenje da nije vođen postupak lišenja poslovne sposobnosti;    
  • potvrda da je pokrenut, odnosno da nije pokrenut bračni spor.
Za izdavanje ovih uvjerenja i potvrda potrebno je podnijeti zahtjev uz dokaz o uplaćenoj sudskoj taksi. Zahtjev za izdavanje uvjerenja možete dobiti u pisarnici suda.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Uvjerenje o zabrani obavljanja djelatnosti

11.11.2009.

Ovim uvjerenjem dokazujete da protiv Vas nije izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja određene djelatnosti. Obrazac Zahtjeva za izdavanje uvjerenja možete preuzeti na našoj web stranici, ili u uredu Općinskog suda u Bugojnu broj. 26 svakim radnim danom.

Uredno popunjen obrazac i potvrdu o uplaćenoj taksi trebate predati u ured br. 26, kod referenta za izvršenje prekršajnih sankcija.

Nakon što referent provjeri na osnovu Vaše lične karte ili vozačke dozvole da se ne nalazite u jedistvenom registru novčanih kazni BiH, možete dobiti traženo Uvjerenje.Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Uvjerenje o nevođenju prekršajnog postupka

11.11.2009.

Ovim uvjerenjem dokazujete da protiv Vas nije podnesen prekršajni postupak od strane nadležnog organa pred Općinskim sudom u Bugojnu. Obrazac Zahtjeva za izdavanje uvjerenja možete preuzeti na našoj web stranici, kao i u uredu broj 26.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh