Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Bugojnu

mail print fav manja slovaveca slova

Izdavanje uvjerenja i potvrda

11.11.2009.

Općinski sud u Bugojnu izdaje sljedeća uvjerenja i potvrde:
  • uvjerenje da se protiv određenog lica ne vodi krivični postupak;
  • uvjerenje da se protiv određenog lica ne vodi prekršajni postupak i da nije prekršajno kažnjavan;
  • uvjerenje da lice nije lišeno roditeljskog prava;
  • uvjerenje da nije vođen postupak lišenja poslovne sposobnosti;    
  • potvrda da je pokrenut, odnosno da nije pokrenut bračni spor.
Za izdavanje ovih uvjerenja i potvrda potrebno je podnijeti zahtjev uz dokaz o uplaćenoj sudskoj taksi. Zahtjev za izdavanje uvjerenja možete dobiti u pisarnici suda.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Uvjerenje o zabrani obavljanja djelatnosti

11.11.2009.

Ovim uvjerenjem dokazujete da protiv Vas nije izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja određene djelatnosti. Obrazac Zahtjeva za izdavanje uvjerenja možete preuzeti na našoj web stranici, ili u uredu Općinskog suda u Bugojnu broj. 21 svakim radnim danom.

Uredno popunjen obrazac i potvrdu o uplaćenoj taksi trebate predati u ured br. 21, kod referenta za izvršenje prekršajnih sankcija.

Nakon što referent provjeri na osnovu Vaše lične karte ili vozačke dozvole da se ne nalazite u jedistvenom registru novčanih kazni BiH, možete dobiti traženo Uvjerenje.Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Uvjerenje o nevođenju prekršajnog postupka

11.11.2009.

Ovim uvjerenjem dokazujete da protiv Vas nije podnesen prekršajni postupak od strane nadležnog organa pred Općinskim sudom u Bugojnu. Obrazac Zahtjeva za izdavanje uvjerenja možete preuzeti na našoj web stranici, u uredu broj 21, a uskoro i na informacionom pultu pri ulasku u zgradu Općinskog suda u Bugojnu, kao i Odjeljenja suda u Jajcu.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

 

Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka

11.11.2009.

Ovim uvjerenjem dokazujete da protiv Vas nije podignuta optužnica koja je stala na pravnu snagu, a ni izrečena nepravosnažna osuđujuća presuda za krivična djela za koja se predviđa novčana kazna ili zatvor.

Da biste brzo i jednostavno dobili uvjerenje da se ne vodi krivični postupak protiv Vas, potrebno je prilikom dolaska u sud:
  • ponesete ličnu kartu ili putnu ispravu;
  • popunite obrazac za izdavanje uvjerenja o nevođenju krivičnog postupka;
Obrazac ćete dobiti u Općinskom sudu u Bugojnu (informacije o taksi koju je potrebno uplatiti možete dobiti u zgradi Suda). Nakon što ste uplatili taksu donesite priznanicu u Sud i predajte referentu pisarnice.

Popunjen i potpisan obrazac nakon toga nosite u Kantonalni sud u Novom Travniku na ovjeru, nakon čega dobijate Uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh