Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Ljubuškom

mail print fav manja slovaveca slova

Zemljišne knjige

U zemljišnoknjižnom uredu (gruntovnica) Općinskog suda u Ljubuškom vode se zemljišne knjige za nekretnine sa područja općine Ljubuški i Grude.

Zemljišnoknjižni ured prima zahtjeve i odlučuje o upisima u zemljišne knjige, izdaje zemljišnoknjižne izvatke te obavlja ostale poslove sukladno Zakonu o zemljišnim knjigama u BiH.
 
Svaka zainteresirana osoba može dobiti Izvadak iz zemljišne knjige uz plaćanje sudske pristojbe u iznosu od 10,00 KM za ovjereni prijepis ili službeni izvadak a 5,00 KM za neovjereni prijepis ili
izvadak, a uplata se vrši putem kupnje županijskih biljega (markica) ili uplatom na račun javnih prihoda u ŽZH (vidi sudske pristojbe).

Prilikom traženja Izvatka iz zemljišne knjige potrebno je navesti što više podataka o nekretnini i vlasniku (ime i prezime, ime oca vlasnika nekretnine, broj parcele, broj zemljišnoknjižnog uloška itd.).

Zahtjevi za izdavanje zemljišnoknjižnih izvadaka, zahtjevi za uknjižbu, zabilježbu, predbilježbu te ostali zahtjevi zaprimaju se u zemljišnoknjižnom uredu svakim radnim danom od 07:00 – 15:00 sati.


 

 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh