Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Održan deseti sastanak Strateškog foruma za saradnju rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija u BiH

21.02.2018.

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je održan deseti sastanak Strateškog foruma za saradnju rukovodilaca tužilaštava i policijskih agencija u BiH.

Učesnici današnjeg sastanka su nakon diskusije o realizaciji zaključaka sa prethodnog sastanka Strateškog foruma i usvajanja Okvirnog plana rada Strateškog foruma 2018. godine, razgovarali o temama koje se odnose na provođenje propisa o zaštiti ličnih i tajnih podataka, informisanost tužilaca i ovlaštenih službenih lica o forenzičkim kapacitetima u BiH i iskorištenosti ovih kapaciteta.
Sastanku su prisustvovali v.d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, glavni tužilac Federalnog tužilaštva FBiH Zdravko Knežević, glavni tužilac Republičkog tužilaštva Republike Srpske Mahmut Švraka, glavni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH Zekerijah Mujkanović, a u ime policijskih tijela sastanku su prisustvovali direktor SIPA-e Perica Stanić, direktora Policije MUP-a Republike Srpske Darko Ćulum, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, te predstavnici projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“.

Sastanak je održan u sklopu aktivnosti koje u okviru projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa“ provodi Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTV BiH), uz finansijsku podršku Švajcarske i Norveške.

GRUPA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Vijest preuzeta sa linka


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

foto.jpg