Početna stranica Portala pravosuđa BiHOpćinski sud u Kiseljaku

Sedmica sudske nagodbe od 13. - 24.05 2019. godine

08.05.2019.

Sedmica sudske nagodbe od 13. - 24.05 2019. godine

 

Ovim putem želimo da Vas informišemo o provođenju aktivnosti “Sedmice sudske nagodbe” u našem Sudu.

Na inicijativu Visokog sudskog I tužilačkog vijeća BiH u svim prvostepenim I drugostepenim sudovima u BiH organizuje se provođenje aktivnosti “Sedmice sudske nagodbe”

Općinski sud Kiseljak poziva zainteresovane stranke čiji se predmeti vode u Općinskom sudu u Kiseljaku  da u Sedmici sudske nagodbe u sudovima, od 13. do 24. maja, svoj predmet riješe sudskom nagodbom.

Zaključenje sudske nagodbe je najpogodniji način rješavanja predmeta koji se odnose na sporove nastale iz privrednih, ugovornih, radnih odnosa, te imovinsko-pravnih sporova nastalih iz porodičnih odnosa kao i predmeti male vrijednosti odnosno komunalni predmeti poput neplaćenih računa za komunalne usluge. Stranke su pošteđene dugotrajnog vođenja sudskog postupka koji, između ostalog, podrazumijeva: odlaganje/zakazivanje dodatnih ročišta, nepotrebno pribavljanje i izvođenje dokaza, izradu sudske odluke, žalbe na odluku itd, dugotrajnog postupka namirenja, eventualnog drugostepenog postupka te izbjegavaju se brojni dodatni i troškovi redovnog sudskog postupka.

 Vijest je izvorno napisana na jeziku: Hrvatskom

Povratak na vrh