Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Zaključci VSTS-a BiH vezani za saradnju sa privremenom istražnom komisijom predstavničkog doma parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine

24.06.2020.

(Sarajevo, 24. juni 2020. godine) – Tokom prvog dana sjednice Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine, koja se održava 24. i 25. juna 2020. godine, usvojeni su sljedeći zaključci vezani za saradnju sa Privremenom istražnom komisijom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine:

  1. Savjet potvrđuje svoje zaključke povodom Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (dalje u tekstu: PDPSBiH) koji su usvojeni na sjednici održanoj 18.7.2019. godine.
  2. Sudovi i tužilaštva mogu PDPSBiH i njenim tijelima dostaviti podatke iz službene evidencije ili o radu institucije na zahtjev, za koje procjene da ne ugrožavaju nezavisnost pravosuđa, bez dostavljanja bilo kojeg podatka o pojedinačnim predmetima.
  3. Sudije i tužioci koji samostalno odluče da se odazovu na poziv privremene istražne komisije, dužne su tom prilikom suzdržati se od odgovora na pitanja ili komentarisanja, sudskih, tužilačkih i disciplinskih predmeta.

Navedeni zaključci usvojeni su jednoglasno.


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh