Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Održana telefonska sjednica VSTV-a BiH

30.07.2020.

Juče, 29. jula 2020. godine, održana je telefonska sjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH). Telefonska sjednica je održana nakon otkazivanja prošlosedmične redovne sjednice VSTV-a BiH i na njoj su razmatrana urgentna pitanja. 

Između ostalog, tokom ove sjednice za vršioca dužnosti predsjednika Kantonalnog suda u Mostaru imenovan je Zoran Krtalić dok je za vršioca dužnosti predsjednika Općinskog suda u Bihaću imenovan Aladin Bajrić. 

Donesene su i odluke o produženju mandata dodatnim sudijama i prestanku mandata nosiocima pravosudnih funkcija zbog podnošenja ostavke, odlazaka u penziju i jednog nosioca pravosudne funkcije zbog disciplinske mjere razrješenja od dužnosti. 

Takođe je usvojen i Pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u VSTV-u kojim je predviđeno formiranje Odjela za integritet nosilaca pravosudnih funkcija, kao i Nacrt programa rada VSTV-a za 2021. godinu koji će biti dostupan na web stranici u svrhu obavljanja javnih konsultacija. 


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh