Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

U sjedištu SIPA-e održan sastanak rukovodilaca tužiteljstava i policijskih agencija

27.10.2020.

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (27.10.2020. godine), uz poštivanje svih epidemioloških mjera, na strateškoj razini održan 19. sastanak rukovodilaca tužiteljstava i policijskih agencija, kojem su nazočili ravnatelj SIPA-e Darko Ćulum, šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić, ravnatelj Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, glavni inspektor Federalne uprave policije Mirko Kuprešković, glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, glavni tužitelj Republičkog javnog tužiteljstva Republike Srpske Mahmut Švraka, v.d. glavnog tužitelja Federalnog tužiteljstva Federacije BiH Tihomir Jurko, glavni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH Zekerija Mujkanović i predstavnici Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Amila Rahić i Aleksandra Todorović.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj aktualnoj situaciji u svezi s poteškoćama u radu za vrijeme pandemije virusa COVID-19, unaprjeđenju rada i suradnje između tužiteljstava i policijskih agencija u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala i postupanju po predmetima ratnih zločina sukladno nedavno usvojenoj Revidiranoj strategiji za rad na predmetima ratnih zločina.

Organizaciju i održavanje sastanka podržava Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH u okviru projekta „Potpora pravosuđu u Bosni i Hercegovini – Jačanje tužiteljskih kapaciteta u sustavu kaznenog pravosuđa” .


Vijest je napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

STRAT_FORUM.jpg