Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Visoko sudsko i tužilačko vijeće
Bosne i Hercegovine

Sastanak predsjednika VSTV-a BiH i ministra pravde BiH

19.11.2020.

(Sarajevo, 19. novembar 2020. godine) – Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) i razgovarao sa predsjednikom VSTV-a BiH Milanom Tegeltijom o brojnim pitanjima od značaja za pravosuđe Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Tegeltija  informisao je ministra Grubešu da je VSTV BiH, tokom on line sjednice održane 18. i 19.11.2020. godine, usvojio dva mišljenja koja se odnose na zakone koji su od važnosti ne samo za VSTV BiH, već i pravosuđe u cjelini.

Riječ je o  Mišljenu na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine te Mišljenju na Nacrt zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, a koja će biti upućena Ministarstvu pravde BiH na dalje postupanje.

Predsjednik Tegeltija i ministar Grubeša saglasni su da se kroz otvorene razgovore i argumentovan dijalog treba nastaviti saradnja između Ministarstva pravde BiH i VSTV-a BiH te da ova saradnja treba biti utemeljena na partnerstvu u ostvarivanju zajedničkog cilja – efikasnog pravosuđa Bosne i Hercegovine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

IMG_3077.jpg

IMG_3081.jpg

IMG_3080.jpg

Ostale fotografije